Dejavnosti

Projekti

Mednarodni projekt Comenius, http://tioto.pbwiki.com/

Pozdravljeni,

v mesecu novembru sta nas obiskala Ritva in Juha iz Tampere College (Tampereen ammattiopisto) http://www.tao.tampere.fi/. Ritva je koordinatorka mednarodnih projektov, Juha pa poučuje avdio in video produkcijo. Sodelovanje z njihovo šolo je zelo uspešno, saj so se naši dijaki že uspešno izobraževali na njihovi šoli. Januarja naj bi dijaki (v novi sestavi)ponovno odšli na tritedensko izobraževanje v Tampere. Novo ekipo bodo sestavljali dijaki tretjih letnikov programa medijski tehnik (Gaja, Katja, Boštjan in Miha). Da pa bo našim dijakom na Finskem čimbolj prijetno, smo ob priložnosti tega obiska, dijake spoznali z Juho, ki jim bo mentor v času njihovega izobraževanja na Finskem. Dijaki bodo svoje izkušnje delili z bralci tega dnevnika in vam poročali o izobraževanju, življenju ... V spodnji galeriji slik si lahko ogledate utrinke novembrskega obiska. BubbleShare: Share photos - Easy Photo Sharing

 

 


Mednarodno sodelovanje na Srednji medijski in grafični šoli Ljubljana s podporo Centra RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS)
Leonardo da Vinci projekt mobilnosti za dijake: »Multimedijska orodja za izdelavo celostne grafične podobe« v sodelovanju s šolskim centrom iz Lahtija na Finskem
V sodelovanju s šolskim centrom Koulutskeskus Salpaus iz Lahtija na Finskem smo pripravili projekt »Multimedijska orodja za izdelavo celostne grafične podobe« (Multimedia Tools for Corporate Design), v katerem so štirje dijaki zaključnega letnika programa medijski tehnik preživeli tri tedne (od 30. 9. 2006 do 22. 10. 2006) na praktičnem delu v podjetjih in se seznanili z orodji in načinom dela v profesionalnem okolju ter poglobili znanje tujega jezika.
Jure Skubic (4. c) in Aljaž Osrajnik (4. d) sta v oglaševalski agenciji »Neodesign« sodelovala pri izdelavi spletnih strani, Rok Pregelj (4. d) je v agenciji »Ilme« izdeloval animacije, Uroš Šiljeg (4. c) je v agenciji »Halo« pripravljal brošuro o slovenskih festivalih. Sodelovanje je bilo zelo uspešno in izkušnje, ki so ji dijaki pridobili bodo dragocene v njihovi nadaljnji poklicni karieri.
Dijake je na Finskem spremljal prof. Vladimir Janež, ki je hkrati koordiniral vse dejavnosti v zvezi s projektom.
 

 


Obisk šolskega centra
“Alois Senefelder” v Muenchnu

Oktobra 2006 sta učitelja praktičnega pouka tiska iz Srednje medijske in grafične šole Ljubljana Florjan Pezdevšek in Miran Joger bila na enotedenskem obisku v šolskem centru “Alois Senefelder” v Muenchnu. Sodelovala sta pri organizaciji in izvajanju praktičnega pouka in se seznanila z načinom dela na šoli. Hkrati sta prisostvovala proslavi ob obletnici šole in poglobila stike z nemškim partnerjem.

Obisk seminarja “English for Vocational Teachers”

V programu Comenius / Vseživljenjsko učenje je Vladimir Janež v juliju in avgustu 2007 obiskal seminar “English for Vocational Teachers” v Anglolang Academy of English iz Scarborough-ja v Angliji in poglobil znanja o pouku tako splošnega angleškega jezika kot jezika stroke (ESP/English for Special Purposes).

Trenutno poteka projekt mednarodne mobilnosti  “Skrivnosti digitalnega videa”  v sodelovanju s šolskimi centri Tampereen ammattiopisto” iz Tamper in ”Jyväskylän ammattiopisto” iz Jyvaskyle. V prvem delu projekta sta Karmen Marjanovič in Dejan Nemec, ki se izobražujeta za poklic medijskega tehnika, preživela tri tedna v Jyvaskyli in pod vodstvom mentorice Tiine Hiekkaranta sodelovala pri izdelavi videa o bivanju tujih študentov na Finskem. Katarina Vesel in Irena Mulec, dijakinji programa grafični tehnik, sta v Tamperah pod vodstvom mentorice Seije Tiittainen opravljali praktično delo v studiu za digitalni tisk. Sodelovanje se bo uspešno nadaljevalo spomladi 2008, ko bodo novi dijaki obiskali Finsko in opravljali tritedensko praktično delo.

Zahvaljujoč navezanim stikom in interesu v sodelovanju s šolami iz Italije, Litve, Latvije, Poljske in Turčije na šoli pripravljamo multilateralni mednarodni projekt šolskih partnerstev »The Image of the Other« (»Podoba Drugega«). V primeru potrditve projekta s strani CMEPIUS-a pričakujemo velik odziv dijakov in kakovostno sodelovanje s partnerskimi šolami. Nadaljevali bomo tudi s projekti mobilnosti z več ustaljenimi partnerji iz Finske.

Srednja medijska in grafična šola Ljubljana je aktivna pri sprejemanju in organiziranju učne prakse za gostujoče dijake iz partnerskih šol iz Finske, Estonije in drugih evropskih držav.


SREDNJA MEDIJSKA IN GRAFIČNA ŠOLA LJUBLJANA
POKOPALIŠKA 33,
1000 LJUBLJANA


E-pošta: megra@guest.arnes.si

Vsi kontakti>>