Srednja medijska in grafična šola Ljubljana
 

Srednja medijska in grafična šola Ljubljana

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

Odprtje razstave Transgeneracije 2014

Natisni PDF

Odprtje razstave Transgeneracije 2014Festival sodobnih umetnosti mladih

22. 4. 2014 smo se ob 16. uri zbrali v Cankarjevem domu, kjer smo se udeležili odprtja razstave z naslovom Transgeneracije, na kateri so se predstavili dijaki srednjih šol iz celotne Slovenije, na področju likovnih, fotografskih in video del. Imeli smo si čas ogledati vse izdelke, ki so jih pripravili dijaki, nato pa smo se odpravili ven na ploščad pred vhodom v Cankarjev dom, kjer so dijaki Gimnazije Poljane predstavili instalacijo Triglav. Naša šola je predstavila kar lepo število izdelkov naših dijakov in tako zopet dokazala, da smo zelo uspešni in aktivni na področjih likovne in fotografske umetnosti. Razstavo si lahko ogledate od 22. aprila pa vse do 9. maja.

Eva Sešek

Posodobljeno Sreda, 07 Maj 2014 14:22
 

Simbioza letos že drugič na naši šoli

Natisni PDF

Simbioza letos že drugič na naši šoliV torek, sredo in četrtek, od 22. 4. do 24. 4. 2014, smo dijaki 1. g in 1. f pod vodstvom mentorice prof. Janje Bolte sodelovali pri Simbiozi, ki se je na naši šoli v letošnjem šolskem letu odvijala že drugič. Izkušnja je bila zanimiva in zabavna, saj je učenje in poučevanje potekalo vzajemno: dijaki smo se starejšim udeležencem predstavili v vlogi mentorjev in jim tako posredovali svoje računalniško znanje, starejši pa so z navdušenjem spoznavali, kaj vse lahko počnejo z računalnikom: od uporabe interneta in elektronske pošte do oblikovanja dokumentov v programu Microsoft Word. V 10-ih urah našega tečaja smo obdelali vse pomembnejše teme, ki jih starejši potrebujejo pri vsakodnevni uporabi računalnika. Dijaki smo se naučili poslušati, strpno odgovarjati na vprašanja, pojasnjevati in razlagati ter včasih malo potrpeti, kar nam bo koristilo tudi v prihodnjih izzivih na neznanih področjih.

Dijakinja Maša Balon, 1. g

Posodobljeno Sreda, 07 Maj 2014 14:22
 

Snemanje filma Titova tretja želja

Natisni PDF

Snemanje filma Titova tretja željaKonzorcij šestih srednjih šol SINERMEDIA pripravlja mladinsko kratko igrano komedijo Titova tretja želja (v nadaljevanju TTŽ). Priprave so potekale več mesecev, v tem tednu pa poteka snemanje v nacionalnem parku na Brionih. Ekipa več kot petdesetih sodelujočih iz Slovenije in Hrvaške se je v torek 1. 4. 2014 odpravila v Fažano, kjer bivamo.

Posodobljeno Sreda, 07 Maj 2014 14:22 Več ...
 

Šolska prireditev

Natisni PDF

Šolska prireditev 2014Včeraj smo v Španskih borcih z zanimanjem spremljali letošnjo šolsko prireditev. Nastopil je dramski krožek s priredbo igre Sanje o govoreči češnji Milana Dekleve. Vključili so animacijo, katere del so bile risbe naše dijakinje Maje Jenko. Tudi dijake pevce in instrumentaliste je občinstvo spremljalo z navdušenjem. Vsi nastopajoči so poželi bučne aplavze, enako tudi pohvaljeni dijaki za prejete nagrade in priznanja v državnem merilu.

Darinka Kepec

Posodobljeno Sreda, 07 Maj 2014 14:22
 

Za lepšo Ljubljano

Natisni PDF

Za lepšo Ljubljano17. 4. 2014, smo se udeležili čistilne akcije v okviru projekta "ZA LEPŠO LJUBLJANO 2014."

Posodobljeno Sreda, 07 Maj 2014 14:22
 

SMGŠ na Reviji slovenskega animiranega filma

Natisni PDF

Avtor animiranega filma NITI Filip Bihar in mentorica Mojca Guštin. 11. in 12. aprila je v Art kinu Odeon v Izoli potekala Revija slovenskega animiranega filma. Revija je potekala dva dni in je bila namenjena pregledu profesionalne in neodvisne produkcije slovenskega kratkega animiranega filma zadnjih osmih let.

Na dogodku so organizatorji prikazali izbor več kot 60 najboljših slovenskih animiranih filmov. Med njimi smo si lahko v profesionalnem programu ogledali Čikorja an kafe, Boles, Patty, Koyaa, Wanted ...  (http://cargocollective.com/animirani-film/filter/revija2014).  Med programom panorama pa smo si lahko ogledali tako študentske kot tudi dijaške filme, med katerimi je bil tudi kratki animirani film naše šole avtorja Filipa Biharja z naslovom NITI.

Posodobljeno Ponedeljek, 14 April 2014 11:51 Več ...
 


Stran 1 od 21

Kontaktne informacije

Srednja medijska in grafična šola LJ
The Secondary School of Multimedia
and Graphic Technology Ljubljana

Pokopališka 33
1000 Ljubljana, Slovenija

Vizitka T: 01/620 94 00
T: 01/620 94 10 (zbornica)
F: 01/620 94 01
E:  info@smgs.si

 

Kje smo

Kje smo

 
Kje si slišal/a za nas?
 Uradne ure   |   Kje smo   |   eUčilnica   |   Povezave   |   Načrt strani   |   Piškotki